Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 08.06.2015 00:00

Liepājai ir visas iespējas kļūt par Eiropas viedo pilsētu

Nedēļas nogalē četri Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes mācībspēki piedalījās starptautiskajā konferencē „Eiropas inovatīvo reģionu nedēļa WIRE 2015”, kas notika Rīgā un bija viens no Latvijas prezidentūras Eiropas Savienībā pasākumiem. Tajā piedalījās Eiropas Komisijas eksperti, valsts iestāžu pārstāvji, uzņēmēji, pētnieki un augstskolu docētāji no gandrīz visām Eiropas Savienības valstīm.


Konferences galvenais temats bija Viedās specializācijas stratēģijas ieviešana Eiropas reģionos to konkurētspējas celšanai. Atklāšanas sesijā IZM Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktore Agrita Kiopa atgādināja Latvijā noteiktās Viedās specializācijas jomas – zināšanu ietilpīga bioekonomika, biomedicīna, medicīnas tehnoloģijas, biofarmācija un biotehnoloģijas, viedie materiāli, tehnoloģijas un inženiersistēmas, viedā enerģētika, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas.


Dabas  un inženierzinātņu fakultātes lektors Dzintars Tomsons atzīst konferencē gūto iespaidu nozīmību: „ No vienas puses, nekādus dižus jaunatklājumus konferencē nesadzirdēju, jo tika atkārtotas lietas, kas minētas dažādos Eiropas Savienības un Latvijas attīstības stratēģijas dokumentos. No otras puses, konferencē redzētie labas prakses piemēri, liek secināt, ka lozungu un plānošanas laiks beidzies, laiks ķerties pie plānu realizācijas – šeit un tagad. To nesen norādīja arī LiepU Padomieku Konvents, iepazīstoties ar rektora kandidāta programmu. Bet vēl viens secinājums no konferences – Liepāja nav bezcerīgos atpalicējos un tai ir visas iespējas kļūt par Eiropas viedo pilsētu (Smart City).”