Jaunumi:

Atpakaļ
Karlīna Mikne | Sabiedrisko attiecību daļa, 18.05.2015 00:00

LiepU TDK „Banga” uzstāsies deju lieluzvedumā "Pavasara nakts mistērijas"

Šajā sestdienā, 23. maijā, Liepājas Universitātes Tautas deju kolektīvs „Banga” dodas uz Valku, kur Valkas brīvdabas estrādē piedalīsies vērienīgajā koncertuzvedumā „Pavasara nakts mistērijas”.


Koncertuzvedumā divdesmit seši Latvijas labākie deju kolektīvi izdejos senā Tālavas novada "Pavasara nakts mistērijas" par gadu simtos saglabātām ģimeniskām tradīcijām un senās Valkas puses pavasara ierašām. Tas būs stāsts, kā, saulei rietot, pavadām Jurģus un caur nakts mitoloģiskiem piedzīvojumiem kopā sagaidām saullēktu.


Tautas deju kolektīva „Banga” dejotāji braucienu uz Valku gaida ar nepacietību. Dejotāja Evija stāsta: „Valkas braucienu gaidu ar nepacietību un sajūsmas pilnu saucienu, jo man tās būs jaunas sajūtas un vieta, kur varēšu izdejot skaistās horeogrāfa Jāņa Purviņa dejas.” Savukārt dejotāja Baiba to uzskata par lielisku iespēju pilnveidot sevi ne tikai kā dejotāju, bet arī kā personību.


Deju izrādi veido režisors Aivars Ikšelis, horeogrāfe un mākslinieciskā vadītāja Gunta Skuja, horeogrāfi Taiga Ludborža, Ieva Adāviča, Jānis Purviņš. Skatuves noformējumu veidos scenogrāfs Ivars Noviks.


Liepājas Universitātes Tautas deju kolektīva „Banga” dalību deju izrādē Valkā atbalsta Liepājas Universitāte un Liepājas Kultūras pārvalde. Deju izrādi organizē Valkas novada dome sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru.