Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 18.05.2015 00:00

Atbalstīti divi Liepājas Universitātes projekti

Ir noslēdzies Latvijas valsts mežu atbalstītās „Kurzemes kultūras programmas 2015” konkurss, kurā iesniegti 113 projektu pieteikumi, un komisija atbalstīja un līdzfinansējumu piešķīra 45 projektu pieteikumiem, kas tiks realizēti Kurzemē.

Liepājas Universitāte ir ieguvusi iespēju realizēt divus projektus. „Liepāja ceļā uz Latvijas simtgadi. Valdim Vikmanim – 100” realizē Ilze Valce. Projekta ietvaros paredzēts organizēt konferenci ar priekšlasījumiem, kuri izvērtētu Valda Vikmaņa devumu Kurzemes un Latvijas kontekstā.

Atbalstīta ir arī humanitāro un mākslas zinātņu žurnāla „Scriptus Manet” izdošana. Tā atbildīgā redaktore ir Diāna Laiveniece. Starptautiski recenzēts zinātniskais žurnāls tiks izdots divas reizes gadā un apkopos pētniecisko tematiku valodniecībā, literatūrzinātnē un mākslā, tostarp jauno mediju mākslā un dizainā, kā arī ar šīm nozarēm saistītos starpnozaru pētījumus vēsturē, kultūrā, filozofijā. Žurnāla pirmais numurs pie lasītājiem nonāks jūnija sākumā, bet nākošais iecerēts novembrī.