Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 14.05.2015 00:00

Liepājas Universitāte stāsta par izglītības un darba iespējām

Šodien Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē notika Darba konference par sadarbību starp pašvaldību, universitātēm un uzņēmējiem, lai nodrošinātu labāko modeli studējošo nonākšanai darba tirgū reģionā. To rīkoja Liepājas pilsētas dome un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera sadarbībā ar Liepājas Universitāti un Rīgas Tehnisko universitāti.

Liepājas Universitāte šajā pasākumā informēja par visu četru fakultāšu piedāvātajām iespējām. Dabas un inženierzinātņu fakultātes dekāne Anita Jansone stāstīja par pozitīvo studentu pieredzi, strādājot studiju projektos, kuros rezultāts paliek uzņēmumam, bet studentam – neatsverama pieredze. Tika minēti vairāki projekti, kuros, sadarbojoties programmēšanas un jauno mediju mākslas studentiem, ir tapušas datorspēles gan par ceļu satiksmes noteikumiem, gan atkritumu šķirošanu.

Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes dekāne Ilze Miķelsone rosināja vidusskolēnus apzināties savās stiprās puses un tās arī izmantot, piebilstot, ka skolotājam ir jāļauj skolēniem izmantot ne tikai racionālo pieeju.

Par Vadības un sociālo zinātņu fakultātes piedāvājumu biznesam un izglītībai stāstīja lektore Ērika Gintere.

Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Zanda Gūtmane parādīja humanitāro zinātņu pievilcību un to, ka humanitārās zinātnes kļūst starpdisciplināras un lietojamākas. Tās māca ne tikai kritiski domāt un vērtēt, bet arī veidot vispusīgi attīstītu cilvēku, kurš var ietekmēt un veidot dzīvi.

Visi runātāji norādīja, kādas ir universitāšu absolventu iespējas darba tirgū, bet AS „Liepājas papīrs” prezidents Jānis Vilnītis uzsvēra, ka uzņēmējiem ir vajadzīgi zinoši darbinieki.

Konferences auditorija bija Liepājas vidusskolēni, taču LOC Rožu zāles iespējas uzņemt klausītājus bija daudz lielākas, nekā ieradušos interesentu skaits.