Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 27.04.2015 00:00

Ronijs Orens māca studentiem strādāt ar plastilīnu

Liepājas Universitātē Speciālās izglītības skolotāju, Logopēdijas, Sociālo darbinieku un Jauno mediju mākslas studiju programmu studentiem un pasniedzējiem vieslekciju lasīja mākslas profesors no Izraēlas Ronijs Orens, kurš praktiski rādīja, kā plastilīns cilvēka rokā var pārtapt visdažādākajos tēlos.

Mākslinieks Ronijs Orens veido animācijas filmas no plastilīna, un no apmēram 40 viņa sarakstītajām grāmatām, pēdējās 8 ir par šo tēmu. Studentiem profesors rādīja, kā jebkurš no plastilīna var veidot figūras un tēlus un iedot tiem raksturus. Pats viņš raksturo procesa unikalitāti: „Šīs metodes vienkāršība strādā visā pasaulē. Darbošanos ar plastilīnu izmanto terapijās bērniem ar hiperaktivitāti, dažādiem garīgās attīstības traucējumiem, ar dauna sindromu un autismu. Papīram ir ilglaicīga atmiņa, bet plastilīnam nav atmiņas. Te visu var izlabot – ja kaut kas nepatīk, izjauc un veido no jauna. Bērni, kuriem ir grūti koncentrēties kādai darbībai ilgāk par piecām minūtēm, ar plastilīnu strādā dienām un nedēļām.”

Nodarbības laikā ar plastilīnu darbojās ne tikai studenti, bet arī pasniedzēji. Ronija Orena viesošanās Latvijā notiek sadarbībā ar Izraēlas vēstniecību Latvijā.