Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 21.04.2015 00:00

Aicina pieteikties Māritas Jākolas vieslekcijai

6. maijā Liepājas Universitātē (Lielā iela 14, 317. telpa) būs iespēja noklausīties Tamperes universitātes Komunikācijas, mediju un teātra fakultātes pasniedzējas Māritas Jākolas (Maarit Jaakkola) lekciju „Žurnālistika kā apdraudējums: kultūras darbinieku kritiskā pretestība pret žurnālistikas ideoloģiju” un piedalīties radošā darbnīcā. Pieteikšanās līdz 1. maijam.


Atvērtā lekcija notiks no plkst. 12.00 līdz 13.30, bet radošā darbnīca – no plkst. 14.00 līdz 15.30. Darba valoda – angļu.


Lekcija Liepājas Universitātē notiek ar F. Eberta fonda atbalstu.


Lekcijā apskatīs un analizēs atsevišķus piemērus no laikrakstu kultūras sadaļām, kā arī runās par vispārējās žurnālistikas ideoloģiju, mēģinot izprast, kā tā attiecas uz kultūras žurnālistiku mākslas kontekstā. Savukārt radošajā darbnīcā aplūkos dažādus kultūras žurnālistikas veidus un formas drukātajos un tiešsaistes medijos. Katrs dalībnieks varēs izstrādāt koncepciju, kā sev interesējošus jautājumus iekļaut kultūras žurnālistikas dienas kārtībā.


Mārita Jākola pēdējos gados pētījusi un rakstījusi par krīzi kultūras žurnālistikā, pievēršot uzmanību tam, kā mūsdienu medijos mainās izpratne par profesionālismu. Pasniedzēja ir strādājusi kultūras žurnālistikā, pētījumos viņa mēģina aprakstīt kultūras atspoguļojuma specifiku mediju funkciju un normu kontekstā un iezīmēt iespējamos problēmu risinājumus. Līdzās kultūras žurnālistikai Mārita Jākola raksta arī par mākslas kritiku, sociālajiem medijiem un tiešsaistes pedagoģiju. Tamperes universitātē – vienā no vecākajām žurnālistikas studiju vietām Skandināvijā – M. Jākola pasniedz drukāto mediju un tiešsaistes žurnālistiku, kā arī redakcijas vadību.


Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc lūgums pieteikties līdz 1. maijam, rakstot uz e-pastu santa.mazika@liepu.lv vai zvanot, tālr. 29175201.