Jaunumi:

Atpakaļ
-, 21.04.2015 00:00

Liepājas Universitātes florbolistes iegūst pirmās līgas bronzu

Liepājas Universitātes sieviešu florbola komanda, pārspējot komandu „NND”, Latvijas sieviešu florbola čempionātā ir izcīnījusi pirmās līgas bronzu ar rezultātu 13:7.


Pirmais periods Liepājas Universitātes komandas spēlētājām bija neveiksmīgs, bet otrajā un trešajā periodā tika gūti 12 vārti pēc kārtas. "Mums bija pārsvars, tomēr neveiksmīgi ielaidām pirmos vārtus – no mūsu aizsardzes kājas. Mazliet līdz galam nenostrādājām aizsardzībā, devām brīvību pretinieču uzbrucējām. Otrā perioda sākumā nolēmu neņemt pārtraukumu, lai pietaupītu to vēlākam laikam. Uzmundrināju meitenes, sakot, ka pašām ir jānostrādā sāncenšu vārtu priekšā. Galu galā sametām savus vārtus, atvērās mūsu līderes, kurām bija problēmas ar rezultativitāti iepriekšējās izslēgšanas spēlēs. Kad ieguvām pārsvaru 13:4, laidu laukumā trešo maiņu, un pretinieces trīs vārtus atguva. Varbūt trešā perioda vidū sākām pāragri svinēt 3. vietu, tomēr mūsu pārsvars bija tik liels, ka nezinu, kam bija jānotiek, lai mēs zaudētu," par bronzas maču stāsta "Liepājas Universitātes" galvenais treneris Aivis Tālbergs.


Regulāro sezonu mūsu florbolistes deviņu komandu konkurencē pabeidza 3. vietā, tikai par 3 punktiem atpaliekot no 1. un 2. pozīcijas. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā liepājnieces divos mačos pārspēja "Lekringu", bet pusfinālā ar 2:6 un 4:11 piekāpās šogad par čempionēm kļuvušajām "Rīgas lauvām", kas finālā ar 5:1 uzvarēja "Rubeni 1".


Lai arī pērn sensacionāli par pirmās līgas čempioni kļuvusī "Liepājas Universitāte" šogad ierindojās tikai 3. vietā, A. Tālbergs neuzskata, ka būtu sperts būtisks solis atpakaļ: "Regulārās sezonas izskaņā visādi varēja būt, veiksmes gadījumā varējām iegūt parocīgākas pretinieces pusfinālā. Tāpat jāņem vērā tas, ka "Rīgas lauvās" spēlējošās Latvijas jauniešu izlases dalībnieces gada laikā ir progresējušas. Domāju, ka mūsu sasniegtais rezultāts ir vērtējams pozitīvi."



"Kurzemes vārds"