Jaunumi:

Atpakaļ
-, 16.04.2015 00:00

Liepājas Universitātes Datorzinātņu olimpiāde pulcē studentus un skolēnus

Pagājušajā nedēļā Liepājas Universitātē (LiepU) notika Dabas un inženierzinātņu fakultātes organizētās Datorzinātņu olimpiādes noslēguma pasākums, kurā pulcējās olimpiādes dalībnieki un viņu skolotāji.


Dalībnieki savas zināšanas un prasmes varēja apliecināt piecos konkursos – konkursā "Algoritmiņš" (7. – 8. klašu skolēniem), programmēšanas konkursā skolēniem, programmēšanas konkursā studentiem, tīmekļa lapu veidošanas konkursā skolēniem "Datorzinātnes – tas ir interesanti" un tīmekļa lapu veidošanas konkursā studentiem "Virtuālā dabaszinātņu muzeja ekspozīcija". Šī bija jau ceturtā Datorzinātņu olimpiāde. Šogad studentiem paredzētie konkursi diemžēl neguva lielu atsaucību un rezultāti bija prognozējami, bet skolēniem paredzētajos konkursos intrigas un pārsteigumi neizpalika.


Datorzinātņu olimpiādes noslēguma pasākuma laikā ne tikai tika apbalvoti olimpiādes konkursu uzvarētāji, bet dalībniekiem bija iespēja arī iepazīties ar studentu un LiepU Dabas un inženierzinātņu fakultātes docentes Vairas Kārkliņas veidoto interaktīvo izstādi "Laukumi un mēri".


Izvērtējot konkursam "Datorzinātnes – tas ir interesanti" iesniegtās piecas mājas lapas, konkursa žūrija par labāko atzina Liepājas Katoļu pamatskolas komandas "Cietie diski" veidoto mājas lapu. Par nieka puspunktu atpalika Liepājas Valsts tehnikuma komandas "Tagad vai Nekad" veidotā mājas lapa, bet 3. vietu žūrija piešķīra Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolas komandas "Pieci piecīši" veidotajai mājas lapai.


Programmēšanas konkursā skolēniem starp pirmo trīs vietu ieguvējiem izvērtās sīva cīņa – rezultāti atšķīrās tikai par vienu punktu. Trešo vietu izcīnīja jaunākais konkursa dalībnieks – Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas 7. klases skolnieks Lūkass Teofils Valcis, bet 1. vietu izcīnīja pagājušā gada 2. vietas ieguvēja Liepājas Katoļu pamatskolas 8. klases skolnieks Eduards Spāģis (viņš arī komandas "Cietie diski" dalībnieks), kas aiz sevis atstāja pagājušā gada 1. vietas ieguvēju Liepājas A. Puškina 2. vidusskolas 12. klases skolnieku Dmitriju Bambuļaku. Dmitrijs Bambuļaks programmēšanas konkursā skolēniem trīs gadu laikā kļuvis par savdabīgu rekordistu - nopelnījis visu trīs pakāpju diplomus (2013. – 3. vieta, 2014. – 1. vieta, 2015. – 2.vieta).


Kā pēdējais norisinājās 7. – 8. klašu skolēniem domātais konkurss "Algoritmiņš". Šajā konkursā 2. un 3. vietu izcīnīja Liepājas Centra pamatskola komandas (Lūkass Teofils Valcis, Katrīna Viltrake, 7. klase) un (Kristaps Lukjanovs, Kristaps Slūka, 7. klase), bet 1. vietu izcīnīja pagājušā gada čempioni Liepājas Katoļu pamatskolas komanda (Eduards Spāģis, Valters Balodis, 8. klase), kā rezultāta Eduardu Spāģi var uzskatīt par šī gada olimpiādes absolūto čempionu – izcīnītas uzvaras visos trīs skolēniem domātajos konkursos.


Liepājas Universitātes Datorzinātņu olimpiādes konkursu uzvarētāji saņēma piemiņas balvas no olimpiādes atbalstītājiem – A/S "Exigen services Latvia",Sabiedrības "Tilde",SIA "IT Līderis",SIA "Liepājas RAS",Accenture, Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes  un Liepājas Universitātes.


Ar konkursa rezultātiem var iepazīties mājas lapā http://datorzinatnes.liepu.lvPlašāka informācija - LiepU Dabas un inženierzinātņu fakultātes lektore Inta Znotiņa, tālr. 26493697, e-pasts: datorzinatnes@liepu.lv


FOTO