Jaunumi:

Atpakaļ
-, 15.04.2015 00:00

Liepājas Universitātē diskutēs par jauniešu motivāciju iesaistīties valsts aizsardzībā

Turpinot diskusijas par Valsts aizsardzības koncepcijas (VAK) izstrādi, nākamo divu nedēļu laikā notiks vairākas diskusijas Latvijas augstskolās, kuru mērķis ir pārrunāt jauniešu iespējas un motivāciju iesaistīties valsts aizsardzības nodrošināšanā.

 

Diskusijas rīko Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Latvijas Transatlantisko organizāciju un Debašu centru, tās ir atvērtas visiem interesentiem un medijiem. Visās diskusijās piedalīsies aizsardzības nozares amatpersonas, kā arī Jaunsardzes instruktori un Zemessardzes pārstāvji.

 

23. aprīlī plkst. 14.00 diskusija notiks Liepājas Universitātē (Lielā iela 14, aktu zāle).

 

Diskusijas sniegs ieskatu par jauniešu motivāciju iesaistīties valsts aizsardzībā, par faktoriem, kas mudina vai, gluži pretēji, attur iesaistīties valsts aizsardzībā. Kā arī apzinās jauniešu vērtējumu, vai ir nepieciešamas perspektīvā kādas izmaiņas, lai jaunieši aktīvāk iesaistītos Jaunsardzē, Zemessardzē un NBS.

 

Saskaņā ar Nacionālās drošības likumu, katra sasaukuma Saeima līdz sava otrā darbības gada 1.oktobrim apstiprina jaunu VAK, tādēļ paredzēts, ka jaunā VAK tiks izstrādāta līdz šā gada rudenim.