Jaunumi:

Atpakaļ
-, 13.04.2015 00:00

Rakstniecības studijas maģistranti Ventspilī piedalīsies semināros un meistardarbnīcās

Š.g. 16. un 17. aprīlī Ventspilī Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā, Annas ielā 13, norisināsies Piejūras pilsētu literārās akadēmijas divu dienu seminārs, kurā piedalīsies Liepājas Universitātes maģistra studiju programmas „Rakstniecības studijas” studenti, Piejūras pilsētu literārās akadēmijas dalībnieki no Liepājas, Ventspils, kā arī interesenti no Kuldīgas un citām Kurzemes pilsētām.

 

Lekcijas, seminārus un meistardarbnīcas vadīs dzejnieki Andris Akmentiņš, Sandra Vensko, Jānis Rokpelnis, Liepājas Universitātes lektore Linda Zulmane un Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas ārzemju rezidenti Kirill Kobrin no Lielbritānijas, Doris Wirth un Petra Huber no Vācijas.

 

Savukārt 23. un 24. aprīlī Liepājas Universitātes lektores Lindas Zulmane, Inta Genese-Plaude un projekta „Piejūras pilsētu literārā akadēmija” vadītāja Kurzemē, rakstniece Sandra Vensko piedalīsies 4. starptautiskajā zinātniskajā konferencē „Autors. Teksts. Laikmets”, kas norisināsies Rēzeknes Augstskolā. Ar lasījumiem uzstāsies arī Liepājas Universitātes maģistra studiju programmas „Rakstniecības studijas” students Ēriks Vilsons.

 

Janvārī un februārī Piejūras pilsētu literārajā akadēmijā lekcijas un prozas meistardarbnīcu vadīja filozofs, tulkotājs un sociālantroplogs Haralds Matulis, bet dzejnieks Aivars Eipurs priekšlasījumā-diskusijā runāja par literatūru citu mākslu kontekstā un ikvienu aicināja uz autorvakaru „Kad domas sāk zīmēt”. Martā notika Liepājas Universitātes organizēts pasākums „Kūrmājas lasījumi”, kurā izskanēja gan Rakstniecības studijas maģistrantu, gan Piejūras pilsētu literārā akadēmijas dalībnieku radītie dzejoļi un prozas darbi.

 

Piejūras pilsētu literārās akadēmijas aktualitātēm, kā arī Piejūras pilsētu literārā izdevuma „Vārds” jaunumiem var sekot interneta vietnēs www.draugiem.lv/vaards,www.facebook.com/vaards un www.viacultura.lv.


Projekts „Piejūras pilsētu literārā akadēmija” tapis sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, Rēzeknes, Rīgas, Ventspils, Daugavpils un Liepājas augstskolām, to līdzfinansē Kultūras ministrija un Valsts Kultūrkapitāla fonds. Liepājā un Kurzemē projektu pārstāv biedrība „Via Cultura”.