Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 09.04.2015 00:00

„Vizuālā terapija bez diagnozes” Okupācijas muzejā

Piektdien, 10. aprīlī, Okupācijas muzejā Liepājā, Ukstiņa ielā, atklās Liepājas Universitātes mācībspēku, mākslinieku Intas Klāsones un Andra Millera darbu izstādi „Vizuālā terapija bez diagnozes”.

Tajā būs apskatāmas gan gleznas un grafikas, gan jauktā tehnikā radīti darbi. Andris Millers ir izstādījis gan retrospektīvus darbus, gan pēdējā laikā tapušas gleznas, bet Inta Klāsone ir darbojusies pārsvarā jauktajā tehnikā.

Liepājas Universitātes lektoram, māksliniekam Andrim Milleram pēdējā laikā izstādes ir bieža parādība: „Jubilejas izstādē, kas notika muzejā, bija tikai eļļas gleznas, gribējās arī kaut ko citās tehnikās izstādīt. Gribēju izstādi veidot kopā ar kolēģi, lai jautrāk.”

Savukārt Liepājas Universitātes profesore, māksliniece Inta Klāsone ir izstādījusies personālizstādē Priekulē un tagad atlasa darbus arī Liepājai: „Priekulē darbi ir jauktajās tehnikās – eļļa, akrils, pastelis, akvarelis. Te būs eksperimenti, variācijas… Ja godīgi, tad man ir jādara daudz kas cits, un mākslai laika paliek maz. Man māksla nav kvantitāte, es neražoju, bet rādu savu pārdzīvojumu caur prieku un skumjām.”

Abu mākslinieku izstādes atklāšana notiks Liepājas Okupācijas muzejā 10. aprīlī pulksten 17.00.