Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Milberga | Sabiedrisko attiecību daļa, 17.03.2014 00:00

Liepājas Universitāte lepojas ar prof. Aldi Kļaviņu un absolventiem!

18. martā, Liepājas 389. dzimšanas dienā, Liepājas Olimpiskajā centra Rožu zālē notiks pasākums „Goda un Gada liepājnieks 2013”, kurā tiks sumināts Goda liepājnieks – mākslinieks, Liepājas Universitātes profesors Aldis Kļaviņš, kā arī 15 Gada liepājnieki, kuru vidu ir arī Liepājas Universitātes absolvents, video operators un mākslinieks Roberts Vītols un absolvente, Sociālā dienesta Narkoatkarības pārvarēšanas palīdzības punkta vadītāja Madara Lapsa, kā arī biedrības „Sabiedrības attīstības centrs” valdes priekšsēdētāja un dibinātāja Ineta Stadgale.


Gada liepājnieku TOP 15 tika noteikts balsojumā no 25. februāra līdz 3. martam, kad ikviens liepājnieks varēja nobalsot par vienu no 27 izvirzītajiem kandidātiem, novērtējot viņa veikumu Liepājas labā. Kopumā balsošanā piedalījās 5674 liepājnieki. Savukārt Goda liepājnieku izvirzīja Apbalvojumu konsultatīvā padome.


Liepājas Universitātei ir patiess prieks un lepnums par Goda liepājnieku – prof. Aldi Kļaviņu, kas par lektoru Liepājas Universitātē sāka strādāt 1998. gadā, bet profesora statusā tika ievēlēts 2006. gadā. Pagājušais gads māksliniekam bija īpašs, jo septembrī tika atklāta Alda Kļaviņa 75 gadu jubilejai veltīta personālizstāde „Pieturzīmes”, kurā bija skatāmi darbi, kas radīti laika posmā no 1966. līdz 2013. gadam.


„Tituls „Gada liepājnieks” ir augsts novērtējums, kuru var iegūt par konkrētiem nopelniem, izciliem darbiem iepriekšējā gadā. Savukārt titulu „Goda liepājnieks” var saņemt tikai vienreiz dzīvē, šo titulu piešķir par īpašu degsmi, darba sparu, neatlaidību un mīlestību, gadu no gada strādājot liepājnieku un pilsētas labā. Apbalvojumu konsultatīvā padome šogad „Goda liepājnieka” titula saņemšanai virzīja Liepājas Universitātes profesoru Aldi Kļaviņu, kurš sevi ir pierādījis gan kā izcils mākslinieks, gan kā talantīgs skolotājs. Esmu gandarīts, ka mūsu pilsētā dzīvo mākslinieks, kurš devis nozīmīgu ieguldījumu Liepājas mākslas pētniecībā, popularizējot Liepājas vārdu ārpus pilsētas robežām. Novēlu A. Kļaviņa kungam turpināt iesākto, lai  veselība, spēks un radoša enerģija,” novēl Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš. 


Liepājas Universitāte lepojas arī ar studiju programmas „Jauno mediju māksla” absolventu, video operatoru un mākslinieku Robertu Vītolu un Sociālā dienesta Narkoatkarības pārvarēšanas palīdzības punkta vadītāju Madaru Lapsu un biedrības „Sabiedrības attīstības centrs” valdes priekšsēdētāju un dibinātāju Inetu Stadgali, kuru darbus un nopelnus Liepājas labā ir novērtējuši paši liepājnieki, iebalsojot Gada liepājnieku TOP 15.


„Roberts, iestājoties programmā, jau skaidri zināja, ko vēlas un mērķtiecīgi uz to gāja. Viņam ir ļoti konkrētas intereses, kuras viņš  turpina izkopt ar apbrīnojamu pacietību un darba spējām. Filmēšana, šķiet, ir visa viņa dzīve. Kad jāfilmē, tad viņam netraucē ne lietus, ne vējš, ne sals. Roberts vienmēr ir ļoti patstāvīgs, atsaucīgs un pretimnākošs. Lai arī programmu beidzis pirms vairākiem gadiem, viņš joprojām ir biežs viesis Mākslas pētījumu laboratorijā un brīvprātīgs jaunāko studentu mentors. Uz viņu vienmēr var paļauties. Nesamākslots dabiskums un sirsnība ir īpašības, kas viņam atver daudzas durvis,” atceroties R. Vītolu, stāsta bakalaura studiju programmas „Jauno mediju māksla” direktore Santa Mazika.


Liepājas Universitāte sveic Aldi Kļaviņu, Robertu Vītolu, Inetu Stadgali un Madaru Lapsu!

 

Interesenti, kuri vēlas apmeklēt svinīgo ceremoniju, aicināti ielūgumus izņemt līdz 18. martam Liepājas Latviešu biedrības nama kasē plkst. 10:00 – 18:00. Ielūgumu skaits ierobežots.