Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Milberga | Sabiedrisko attiecību daļa, 13.03.2014 00:00

Apsveicam LiepU lektori Ingu Pūri ar iegūto doktora grādu komunikācijas zinātnē!

Š.g. 11. martā Biznesa augstskolā "Turība" Liepājas Universitātes Vadības un sociālo zinātņu fakultātes lektore Inga Pūre aizstāvēja promocijas darbu „Sabiedrisko attiecību attīstība un izpratnes dažādība Latvijā (1991–2010)” un ieguva doktora grādu komunikācijas zinātnē.


Promocijas darba novitāte ir sabiedrisko attiecību attīstības Latvijā izpēte, nosakot laiku, kad Latvijā ir sāktas īstenot sabiedriskās attiecības, un sistematizējot sabiedrisko attiecību attīstību atsevišķos periodos, tos raksturojot un analizējot. Pētījumā tiek noskaidrota arī sabiedrisko attiecību izpratne un pieeju daudzveidība sabiedriskajām attiecībām Latvijā.


Liepājas Universitātes Vadības un sociālo zinātņu fakultātes dekāne Inese Lūsēna - Ezera sveic doktori I. Pūri ar šo jauno pakāpienu profesionālajā izaugsmē: „VSZF atzinīgi novērtē mācībspēku vēlmi pilnveidot savas zināšanas. Atzinīgi novērtējam ieguldīto darbu promocijas darba izstrādāšanā un aizstāvēšanā. I. Pūres promocijas darbs ir nozīmīgs ieguldījums Komunikācijas zinātnē!”


Promocijas darba recenzents, RSU profesors Denis Hanovs par pētījumu saka: „Darba saturs ir inovatīvs, veiksmīgs un akadēmiski korekts mēģinājums reflektēt par sabiedrisko attiecību nozares attīstību Latvijā no šis nozares pirmsākumiem 90. gadu sākumā līdz 2010. gadam. Šādu zinātniski precīzu un korekti izpildītu pētījumu par nozares attīstību un transformācijām Latvijā ir ļoti maz, ja neteiktu, ka šis darbs ir „pirmizrāde”, izmantojot mūzikas menedžmenta leksiku.”


Pētījums ir unikāls ar to, ka tas ir pirmais promocijas darbs, kas ir aizstāvēts Biznesa augstskolas „Turība” Komunikācijas zinātnes nozares promocijas padomē.


Inga Pūre ir Liepājas Universitātes lektore, Profesionālās tālākizglītības iestādes „PURE Academy” direktore. Pirms doktora grāda ir iegūts profesionālais maģistra grāds uzņēmējdarbības vadībā un filoloģijas maģistra grāds.     


Promocijas darba zinātniskā vadītāja - Dr. phil. Baiba Pētersone. Oficiālie recenzenti: Dr.phil. Gregorijs Saimonss (Gregory Simons), Dr.art. Deniss Hanovs (Rīgas Stradiņa universitāte), Dr.sc.comm. Mārtiņš Kaprāns (Tartu Universitāte). Ar promocijas darbu var iepazīties Biznesa augstskolas Turība bibliotēkas lasītavā un www.turiba.lv


Vadības un sociālo zinātņu fakultāte


Foto: I. Pūres personīgais arhīvs