Jaunumi:

Atpakaļ
12.02.2014 00:00

Ēnu dienai Liepājas Universitātē pieteikušies piecpadsmit skolēni

Šodien Liepājas Universitātē (LiepU) norisinās ikgadējā Ēnu diena, kurā dažādu profesiju pārstāvju ikdienu šogad pieteikušies vērot piecpadsmit skolēni.


Skolēni ir izvēlējušās ēnot LiepU bibliotēkas direktori Aiju Kairēnu, Mūzikas terapijas centra direktori un pasniedzēju Līgu Enģeli, Izglītības zinātņu institūta direktori, profesori Anitu Līdaku, Socioloģisko pētījumu centra vadītāju Arturu Medvecki un projektu administratori Karīnu Ūdri, Ārzemju sakaru daļas vadītāju Agitu Auzu, vecāko referenti Ēriku Laubergu un referenti Līgu Anškēvicu, Sabiedrisko attiecību daļas vadītāju Līgu Ģēģeri un sabiedrisko attiecību speciālisti Karlīnu Mikni un psiholoģi, pasniedzēju Diānu Oļukalni.


Ēnas LiepU viesojas ne tikai no Liepājas vidusskolām, bet arī no Ventspils 1.ģimnāzijas, Ventspils 2.vidusskolas, Priekules vidusskolas un Ziemeļvalstu ģimnāzijas.


Ēnu diena ir pasaulē populāra karjeras izglītības akcija, kuras mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavot darbu tirgum, kā arī demonstrētu saistību starp izglītību un karjeru, rosinātu skolēnus nopietni pievērsties mācībām. Latvijas Ēnu diena ir biznesa izglītības biedrības „Junior Achievement – Young Enterprise Latvia” reģistrēta preču zīme.