Jaunumi:

Atpakaļ
26.08.2013 00:00

Liepājas Universitātes studenti gūs starptautisku pieredzi, studējot ārvalstu augstskolā

Šoruden 30 Liepājas Universitātes (LiepU) studenti izmantos Erasmus programmas sniegtās iespējas un vienu semestri savas studijas turpinās kādā no Eiropas augstskolām.


Bakalaura studiju programmas „Dizains” studentes Elīna Leiba, Juta Vilumsone un Elza Puhova dosies uz Leiria Politehnisko institūtu Portugālē, Annija Dzerkale un Anna Bespalova – uz Cluj-Napoca Mākslas un Dizaina Universitāti Rumānijā, savukārt Egija Gribuste studijas uzsāks Karabuk Universitātē Turcijā.


Uz Karabuk Universitāti Turcijā dosies bakalaura studiju programmas „Biznesa un organizāciju vadība” studente Zaiga Jackus, savukārt šīs pašas programmas studentes Nadežda Jurčenko, Marika Auziņa, Monta Šimkus un Sandra Alute savas studijas turpinās Tehnoloģiskās izglītības institūtā Sjerrā Grieķijā.


Bakalaura studiju programmas „Sociālais darbinieks” studentes Valentīna Sidorova un Lauma Urbāne dosies uz  Bergenas Universitāti Norvēģijā, savukārt Vents Tiltiņš un Konstantins Šišļaņikovs izvēlējušies studēt Lietuvā – Utenas Universitātes koledžā un Klaipēdas Universitātē.


Voldas Universitātes koledžā Norvēģijā studijas turpinās bakalaura studiju programmas „Jauno mediju māksla” studentes Māra Blome un Laine Neimane, bet Ojārs Saulītis ir izvēlējies studēt Utreht mākslas skolā Nīderlandē.


Bakalaura studiju programmas „Vides un atjaunojamo energoresursu pārvaldība un inženierija” studente Linda Verbele dosies studēt uz Leiria Politehnisko institūtu Portugālē, Andris Uščins un Reinis Rudzītis – uz Matej Bel Universitāti Slovākijā.


Viļņas Universitātē Lietuvā studēs bakalaura studiju programmas „Baltu filoloģija un kultūra” studente Rita Mizēna, savukārt Kristīne Kniploka izvēlējusies zināšanas papildināt Maincas Universitātē Vācijā.


Stokholmas Universitātē Zviedrijā studijas uzsāks bakalaura studiju programmas „Eiropas valodu un kultūru studijas” studente Māra Žeigure. Bakalaura studiju programmas „Kultūras vadība” studente Sofija Kistenmacher izvēlējusies studēt Viļņas Universitātē Lietuvā, bet bakalaura studiju programmas „Komunikācijas vadība” studente Anete Aizkalne dosies uz Šmalkalden profesionālo universitāti Vācijā. Sanita Mumgaude, kura studē bakalaura studiju programmā „Skolotājs” studēs Lilabeltas Universitātes koledžā Lilabeltā Dānijā.


Erasmus programmas sniegtās iespējas izmanto arī maģistra studiju programmas „Jauno mediju māksla” students Kristaps Biters, kurš studijas uzsāks Bauhaus Universitātē Veimārā, Vācijā un maģistra studiju programmas „Latviešu filoloģija” studentes Lelde Birgersone un Marta Ratkeviča, kuras dosies studēt uz Stokholmas Universitāti Zviedrijā.


Ārzemju sakaru daļas pārstāves atgādina, ka Erasmus ir apmaiņas programma, kas piedāvā studentiem studēt, iziet praksi no 3 līdz 12 mēnešiem kādā no Liepājas Universitātes partneraugstskolām Eiropā vai arī veikt praksi kādā no ārvalstu partnerinstitūcijām. Studiju un prakses periods tiek atzīts LiepU, un apmaiņas studentiem tiek piešķirta Erasmus stipendija.


Plašāku informāciju par Erasmus apmaiņas programmu var uzzināt šeit https://www.liepu.lv/lv/48/lpp--erasmus vai, sazinoties ar Ārzemju sakaru daļu, rakstot uz e-pastu erasmus@liepu.lv vai zvanot pa tālruni 63407762.