Jaunumi:

Atpakaļ
01.07.2013 00:00

Liepājas Universitātē pulcējas Latvijas augstskolu starptautiskie koordinatori

28. jūnijā Liepājas Universitātes (LiepU) Ārzemju sakaru daļa uzņēma gandrīz visu lielāko Latvijas augstskolu pārstāvjus, lai diskutētu par starptautisko sadarbību augstākajā izglītībā, iepazīstinātu ar LiepU paveikto un pārrunātu aktualitātes un problēmjautājumus šajā jomā.


Kopumā vizītē piedalījās 15 dalībnieki no Biznesa augstskolas „Turība”, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Latvijas Universitātes,  Liepājas Universitātes, Ventspils Augstskolas un Rīgas Tehniskās universitātes. Viesu vidū bija gan universitāšu Erasmus programmas institucionālie koordinatori, gan ārvalstu studentu koordinatori.


Pasākumu ar uzrunu atklāja LiepU Zinātnes prorektore Ieva Ozola, uzsverot, ka starptautisko studiju programmu ieviešana ir jauns izaicinājums Liepājas Universitātei. LiepU Ārzemju sakaru daļas vadītāja Agita Auza prezentācijā akcentēja Liepājas Universitātes sasniegumus starptautisku studiju attīstītībā, iepazīstinot viesus arī ar LiepU struktūru, studiju iespējām, zinātniskajiem sasniegumiem, sadarbības partneriem un studentu ārpusstudiju aktivitāšu iespējām.


Diskusiju daļā tika pārrunāti vairāki šajā sfērā aktuāli jautājumi – starptautisko sadarbības partneru izvēle, savstarpēji izdevīga starpaugstskolu līguma noslēgšana, docētāju un darbinieku mobilitāte, svešvalodu apmācības nodrošināšana studentiem un personālam, pasniedzēju motivācija darbam ar viesstudentu u.c.


LiepU Ārzemju sakaru daļas pārstāves ir pārliecinātas, ka šādas diskusijas ir ļoti vērtīgas, jo tā ir lieliska iespēja gūt gan jaunas ideja, gan iespējamos risinājumus, lai padarītu ikvienas augstskolas studentu, pasniedzēju un darbinieku ceļu uz starptautisku vidi daudz pieejamāku un ērtāku.


Pēc vairāk nekā divu stundu ilgas diskusijas augstskolu pārstāvji tika aicināti doties neparastā ekskursijā gida pavadībā pa Liepāju ar „Blue Shock Bike” elektrodivriteņiem. Viesi, kuriem tā šķita pārāk aktīva atpūta, varēja doties pastaigā pa Vecliepāju.


Augstskolu pārstāvji atzina, ka ir patīkami pārsteigti par Liepājas pilsētvidē notikušajām izmaiņām un Liepājas Universitātes pozitīvo attīstību, kas redzama gan vērienīgajos remontdarbos, gan cilvēku radošajās izpausmēs.