Jaunumi:

Atpakaļ
01.07.2013 00:00

Lepojamies ar LiepU sieviešu kora „Atbalss” izcīnīto otro vietu koru karos

29. jūnijā Latvijas Universitātes Lielajā aulā un Rīgas latviešu biedrības nama zālē norisinājās tradicionālā koru sacensība – koru kari, kas ieskandināja XXV Vispārējos latviešu dziesmu un XV Deju svētkus. Šogad koru karos piedalījās arī Liepājas Universitātes (LiepU) sieviešu koris „Atbalss” diriģentes Ilzes Valces vadībā.


No Liepājas sacensībās piedalījās četri kori – LiepU sieviešu koris „Atbalss” (diriģente Ilze Valce), Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra sieviešu koris „Aija” (diriģente Gunta Vite), jauktais koris „INTIS” (diriģente Ilze Valce) un jauktais koris „Laiks” (diriģente Ilze Balode).


Visaugstāko rezultātu no Liepājas koriem uzrādīja LiepU sieviešu koris „Atbalss”, kas 16 Latvijas labāko sieviešu koru konkurencē ieguva otro vietu. Ar koru karu rezultātiem var iepazīties ŠEIT .


Koru karus vērtēja Mārtiņš Klišāns, Uģis Prauliņš, Andris Veismanis, Ēriks Ešenvalds no Latvijas, Risto Josts un Miks Ileoja no Igaunijas, lietuvietis Vaclovs Augustins, Ksavjers Sarasola un Havjers Busto no Spānijas, Denezs Sabo un Gabors Holerungs no Ungārijas, slovēnis Stojans Kurets, vācietis Ralfs Aizenbaiss un austrietis Francs Hercogs.


LiepU Sieviešu kora „Atbalss” diriģente Ilze Valce 30. jūnijā XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV Deju svētku atklāšanas laikā tika godinātā kā viena no virsdiriģentiem un saņēma goda zīmi.


Ar XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV Deju svētku programmu var iepazīties šeit – http://www.dziesmusvetki.tv/ . Plašāka informācija par sieviešu kori "Atbalss" - https://www.liepu.lv/lv/662/sieviesu-koris-atbalss