Jaunumi:

Atpakaļ
12.06.2013 00:00

Interesenti aicināti uz LiepU studiju programmas „Rakstniecības studijas” maģistra darbu aizstāvēšanu

Rīt, 13. jūnijā, plkst. 11.30 Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātē, Kūrmājas prospektā 13, 118. telpā, savus noslēguma darbus aizstāvēs studiju programmas „Rakstniecības studijas” maģistranti. Tā kā programmas studiju un profesionālo iemaņu attīstīšanas jomas ir dažādi rakstniecības aspekti, maģistra darbu starpdisciplinārā un inovatīvā ievirze ir saistoša plašam klausītāju lokam.


Maģistra programmas studente, dramaturģe Rasa Bugavičute savā darbā „Dramaturģe mūsdienu teātrī: pieredzes anatomija” (zinātniskais vadītājs: Dr. habil. philol., prof. Benedikts Kalnačs) analizē dramaturga darbības lauka paplašināšanos mūsdienu teātrī un apraksta savu kā dramaturģes sadarbību ar režisoru Elmāru Seņkovu izrāžu „Izrāde Gals” un „Purva bridējs” (Latvijas Nacionālajā teātrī), „Raudupiete” (Valmieras Drāmas teātrī), „Es par Rēziju” (Dailes teātrī) tapšanā.


Sigitas Ignatjevas darbs „Džeimsa Džoisa romāna „Uliss” tulkojumi latviešu valodā: tulkošanas vēsture un salīdzinošs izvērtējums” (zinātniskā vadītāja: Dr. philol., asoc. prof. Zanda Gūtmane) ir starpdisciplinārs literatūrzinātnes un tulkojumzinātnes pētījums, Džeimsa Džoisa „Ulisa” recepcijas apzinājums un novatorisks tulkojumkritikas paraugs.


Sabīne Košeļeva savā pētījumā „Sinkrētiskais indivīds Sigita Paruļska romānā „Trīs sekundes debesu” ” (zinātniskā vadītāja: Dr. philol., asoc. prof. Zanda Gūtmane) kā viena no pirmajiem Latvijas literatūrzinātnē veidojusi literatūras un kultūras procesu analīzi, konsekventi izmantojot postkoloniālās kritikas metodoloģiju, bagātinot to ar vēstures un sociālo zinātņu atzinumiem un tādējādi aktualizējot ne tikai viena romāna varoņa, bet arī mūsdienu postpadomju sabiedrības psiholoģisko problēmu cēloņus.


Maģistra darba „Identitātes meklējumi Evitas Sniedzes lugās” autore Jana Mackēviča (zinātniskais vadītājs: Dr. habil. philol., prof. Benedikts Kalnačs) pievērsusies mūsdienu Latvijas sociālpsiholoģiskās vides un identitātes krīzes atspulgiem dramaturģes Evitas Sniedzes lugās „Tie paši oši”, „Kreisais pagrieziens” un „Mākoņains, iespējams skaidrosies”.


Savukārt Jana Veinberga savā maģistra darbā „Romantiskais romāns kā populārās literatūras fenomens (žanra popularitāte un arhetipiskā uzbūve)” (zinātniskā vadītāja: Mg. philol. Linda Zulmane) izpētījusi līdz šim Latvijas literatūrzinātnē maz apzinātus romantisko romānu teorētiskos aspektus un pievērsusies šo romānu popularitātes cēloņu meklējumiem, kā vienu no būtiskākajiem uzsverot atkārtotās vēstījuma struktūras un arhetipiskos pamatus.


17. jūnijā noslēdzas Liepājas Universitātes bakalaura un maģistra darbu aizstāvēšanas laiks, kurā ikviens interesents tiek aicināts klausīties jauno speciālistu, kolēģu un potenciālo darbinieku bakalaura un maģistra darbu prezentācijas par visdažādākajām tēmām.


Bakalaura un maģistra darbu aizstāvēšanas grafiks pieejams LiepU mājas lapā sadaļā „Studentiem”, apakšsadaļā „Izlaidumi, valsts/gala pārbaudījumi”.