Jaunumi:

Atpakaļ
16.05.2013 00:00

Liepājas Universitātē viesojas IZM ministrs Vjačeslavs Dombrovskis

16. maijā Liepājas Universitātē (LiepU), Lielajā ielā 14, ar studentiem, docētājiem un darbiniekiem tikās Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.


Jaunais ministrs, kurš amatā ir tikai divas nedēļas, iepazīstināja tikšanās dalībniekus ar savu studiju un pētniecisko pieredzi, kā arī akadēmisko darbību. Lielāko daļu tikšanās laika ministrs atbildēja uz klātesošo jautājumiem par studiju finansēšanas modeļiem, pasniedzēju atalgojumu, augstskolu ranžēšanas nepieciešamību, pētnieciskās darbības finansiālo nodrošinājumu un citiem jautājumiem.


Vizītes noslēgumā ministrs V. Dombrovkis īsā neformālā sarunā ar LiepU rektoru Jāni Rimšānu, studiju prorektori Ilmu Neimani, zinātnes prorektori Ievu Ozolu, rektora palīgu attīstības jautājumos Dzintaru Tomsonu, Dabas un sociālo zinātņu fakultātes dekāni Māru Zeltiņu, Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāni Zandu Gūtmani un Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes dekāni Ilzi Miķelsoni diskutēja par dažādiem augstākās izglītības jautājumiem.