Jaunumi:

Atpakaļ
Ērika Lauberga, 17.05.2019 10:21

2. Starptautisko nedēļu apmeklē daudz ārvalstu augstskolu darbinieku

Liepājas Universitātes Ārzemju sakaru daļas organizēto 2. Starptautisko nedēļu no 14. līdz 17. maijam apmeklēja liels skaits ārzemju augstskolu pārstāvju – kopumā 40 no 17 valstīm: Rumānijas, Spānijas, Itālijas, Francijas, Lietuvas, Polijas, Slovākijas, Čehijas, Itālijas, Vācijas, Austrijas, Turcijas, Grieķijas, Beļģijas, Portugāles, Bosnijas un Hercegovinas un Uzbekistānas.  

Atbraukušie viesi bija starptautisko nodaļu koordinatori, pasniedzēji, administratīvie darbinieki, kurus visus vieno darbs ar Erasmus+ programmu un ārvalstu studentiem. Semināra trīs dienās starptautiskās nedēļas viesi prezentēja savu pieredzi par to, kā viņu augstskolās tiek motivēti studenti izmantot Erasmus+ programmu, kā tiek izplatīta informācija, kādas ir apmaiņas studijās apgūto kursu atzīšana procedūras.

Notika atsevišķs seminārs, kurā LiepU prezentēja savu pieredzi, realizējot Erasmus+ projektus ar Ateneo de Manilas Universitāti Filipīnās un Sinerģijas Universitāti Bosnijā un Hercegovinā. Kopīgiem spēkiem tika  nodefinēts, kādam būtu jābūt veiksmīgam starptautiskā Erasmus+ projekta pieteikumam. Noslēdzošais seminārs bija veltīts pieredzei, kuru aprobējuši augstskolu darbinieki, uzņemot un integrējot savās augstskolās ārzemju studentus no dažādām valstīm. Kolēģis no Vācijas dalījās pieredzē, kā viņu valstī un universitātē tiek integrēti studenti ar bēgļa statusu.

Starptautiskās nedēļas laikā viesiem bija sagatavota plaša kultūras programma – Liepājas centra iepazīšana gida pavadībā, internacionālās vakariņas ar tradicionālo valstu uzkodām, ekskursija uz Karostu un izdziedāšanās un izdejošanās ar folkloras kopu “Atštaukas” Namīnā. Viesi tika uzņemti arī Liepājas pilsētas Domē.

Starptautiskās nedēļas dalībniece Marija Paraskeva no Aristoteļa Universitātes Grieķijā atzīst: “Šī starptautiskā nedēļa bija viena no izglītojošākajām, ko esmu apmeklējusi. Liepāja ir pozitīvs pārsteigums, skaista pilsēta, kas ir pilna ar jauniem cilvēkiem. No šīs nedēļas līdzi es paņemšu jaunu pieredzi, ko jau drīzākajā laikā centīšos ieviest savā augstskolā.”

Starptautiskā nedēļa notiek ar Eiropas Savienības programmas Erasmus+ atbalstu.