Projekti

Atpakaļ
Inta Kulberga, 14.08.2020

Liepājas Universitāte piedalās Kurzemes plānošanas reģiona attīstības programmas izstrādē

2020. gada 12.augustā, Saldū, Saldus Tehnikumā, norisinājās seminārs Kurzemes plānošanas reģiona attīstības programmas izstrādes ietvaros, kurā galvenais akcents bija “Izglītība”.

Seminārā piedalījās Kurzemes reģiona izglītības nozares speciālisti, pārstāvot dažāda līmeņa izglītības iestādes, kā arī pašvaldību pārstāvji un plānošanas eksperti gan no valsts, gan pašvaldībām. Kopā pasākumā piedalījās nedaudz vairāk kā 30 interesenti un speciālisti. Liepājas Universitāti pasākumā pārstāvēja pārmaiņu aģents attīstības jautājumos Uldis Zupa.

Ar izglītības attīstības pamatnostādnēm 2021. - 2027. gadam “Nākotnes prasmes nākotnes sabiedrībai”, to mērķiem, izaicinājumiem un rīcības virzieniem, attālināti iepazīstināja Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāves Gunta Ārāja un Diāna Laipniece. Savās prezentācijās IZM pārstāves iepazīstināja klātesošos ar augstskolu absolventu monitoringa rezultātiem, kā arī ar perspektīvo reģiona lomu izglītības sistēmā. Pasākumā ar prezentāciju uzstājās arī Ekonomikas ministrijas pārstāvis Normunds Ozols, analizējot izglītība sistēmas un darba tirgus izaicinājumus, kā arī Kurzemes plānošanas reģiona izglītības eksperte Ingrīda Muraškovska, kas savā prezentācijā galveno akcentu virzīja uz izglītības izaicinājumiem un potenciālu Kurzemes reģionā.

Pasākuma noslēgumā tika organizēts darbs grupās un diskusija par 4 galvenajām tēmām: indivīds, darba tirgus, mācību sasniegumi un sadarbība. Galvenie darba grupu un diskusijas priekšlikumi tiks ietverti Kurzemes plānošanas reģiona Attīstības programmas izstrādē.

Liepājas Universitātes pārstāvja dalība pasākumā tika nodrošināta projekta “Labākas pārvaldības nodrošināšana Liepājas Universitātē” (SAM Nr. 8.2.3.0/18/A/017) ietvaros.

 

Sagatavoja Inta Kulberga, 14.08.2020.